8 ziyaretçi ve Sıfır kullanıcı çevrimiçi

Kurumsal Sayfa
Bu adresler dışındaki tüm sayfalar
kurumumuzla ilgili değildir.

Arapça Yarışmaları

ARAPÇA YARIŞMALARINDA BAŞARIMIZI İSTANBULDA TESCİL ETTİRDİK

Arapça bilgi yarışmalarında Türkiye ikincisi olan okulumuz Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Tiyatro dalında Türkiye üçüncülüğüne lâyık görülerek büyük bir başarıya imza attı. Bilgi ve tiyatro yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz Konya bölgesi birincisi olarak Konya yı Türkiye finallerinde en güzel şekilde temsil etmekle bizleri İstanbul’da onurlandırmışlardır. İstanbul da okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz medâr-ı iftiharımız olmuşlardır.

Türkiye Geneli İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 2. Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz Konya bölgesi birincisi olarak Konya yı Türkiye finallerinde en güzel şekilde temsil etmekle bizleri İstanbul’da onurlandırmışlardır. İstanbul da okulumuzu temsil ederek medâr-ı iftiharımız olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

2. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Ödül Töreni yoğun bir katılımla Bağcılar Olimpik Spor Salonunda coşku ile gerçekleştirildi. Ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, İstanbul müftüsü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürleri, üniversite rektörleri, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe müftüleri ile Hollanda, Belçika, Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak, Suudi Arabistan, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Moritanya’dan eğitimciler ve akademisyenler katıldı.

Yarışma tertip heyetinden Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağır Akça’nın açılış konuşması ile başlayan yarışma, tanıtım filminin gösterime girmesiyle devam etti. Protokol konuşmalarından sonra 409 okul arasından ilk üçe giren öğrenciler sahneye davet edildi. Tiyatro dalında dereceye giren okulları Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan açıkladı. Okulumuz Tiyatro dalında üçüncülüğe lâyık görülürken, ikinciliği Mardin İmam Hatip Lisesi, birinciliği ise İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı. Programda birinci olan okulun oynadığı oyundan yaklaşık 5 dakikalık bir performans izletildi. Öğrencilerimiz; Hüseyin İRMİKÇİ, Ramazan ŞAHİN ,Ali SATILMIŞ Arapça Tiyatro Yarışmalarında Türkiye üçüncüsü olarak okulumuzu en güzel şekilde temsil etmişlerdir.

Programda Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarının en renkli yarışması olan Arapça Musiki dalındaki ödüllerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız takdim etti. Musiki yarışmasında üçüncülüğü Konya Meram Anadolu İHL, ikinciliği İstanbul’un çiçeği burnunda okulu Sultangazi İHL, birinciliği ise Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı. Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin La Tense Ebeden Zikrallah isimli parçası salonda büyük bir coşku oluşturdu. Yabancı öğrencilerin sunumundan sonra bilgi yarışmaların ödülleri verildi.

Arapça bilgi yarışmalarında Türkiye ikincisi olan okulumuz Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ödüllerini tertip heyetinden ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, birinci olan okul Kâzımkarabekir İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ödülünü tertip heyetinden ENSAR Vakfı kurucular kurusu üyesi ve eski genel başkanı Ahmet Şişman takdim ettiler. Arapça Bilgi Yarışmasında büyük bir mücadele örneği sergileyip yarışmalara heyecan katarak Türkiye Birinciliğini az bir farkla elinden kaçıran okulumuz Türkiye ikincisi olmuştur. Arapça Bilgi Yarışmalarında ikinci olan öğrencilerimiz; Serhat Eymen NURAY, Muhammed Osman DOĞAN, Mus’ab Mücahit İNCE, İlyas GÜVEN. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyor; başarılarımızın devamını diliyoruz.

Programı TRT Arapça, Dost TV, Kanal Malatya ve Vuslat TV canlı olarak yayınladılar Program, sponsorlara verilen plaketlerden sonra Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Arapça olarak seslendirdiği iki parçasıyla muhteşem bir görsel gösteri eşliğinde tamamlandı.